Kloof dichten tussen scholier en school

Als ervaringsdeskundige biedt Renée van der Bijl (Favas.net) met haar ‘Coach4School’ (C4S) een coachingstraject aan voor jongeren en adolescenten die vastlopen op school. Met C4S wil Renée de kloof dichten tussen scholier en school. Zij biedt daarbij intensieve persoonlijke aandacht, om oplossingen op maat te kunnen bieden voor scholieren die vastlopen op school of niet het beste uit zichzelf kunnen halen.

Het coachingstraject is gebaseerd op een heldere methode, waarbij houding, plannen, leren en werken centraal staan. Het idee achter deze methode is dat de beste resultaten op school worden bereikt als deze vier zaken kloppen. Daarom wordt tijdens het coachingstraject constant de nadruk gelegd op het verbeteren van houding, plannen, leren en werken.

De methode wordt zo in sessies toegepast dat verbeteringen op school al tijdens het coachingstraject zichtbaar zullen worden. Bovenal is het coachingstraject erop gericht om scholieren in staat te stellen om zelfstandig goed te kunnen presteren. Hierdoor kunnen schoolprestaties niet alleen tijdelijk maar ook blijvend verbeteren.

Het coachingstraject van C4S leent zich specifiek voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar, die vastlopen of dreigen vast te lopen op school. Het kan bijvoorbeeld gaan om jongeren die een gebrek hebben aan motivatie, die problemen hebben met plannen of die moeite hebben om een bepaald vak te halen.

Sessies
Methode

English summary

Inlichtingen: reneevanderbijl@gmail.com

Coach4School

Renée van der Bijl (Amsterdam, 1990) heeft C4S in het voorjaar van 2014 opgestart, geïnspireerd door haar eigen ervaring op de middelbare school waar ze kennis heb opgedaan hoe je met succes je middelbare schooldiploma kunt behalen. Sinds mei 2015 is C4S ondergebracht bij Favas.net.

Renée is op de mavo begonnen, maar na zes jaar toch met een atheneum diploma van school gegaan. Ook is ze tijdens haar inmiddels afgeronde studie politicologie voor een non-profit organisatie gaan werken die kinderen begeleidt tijdens hun eerste jaar van de middelbare school.

Een andere invalshoek om zich op coaching te richten is haar liefde voor sport. Renée is een gedreven sporter (gym, racefietsen, hardlopen) en de vaardigheden die ze als schoolcoach meegeeft aan een scholier zijn in sport essentieel.
Je hebt kennis nodig over de juiste voeding, manier van trainen en herstellen. Maar even belangrijk is het hebben van doorzettingsvermogen, discipline en regelmaat om je sport te leren beheersen. Hier draait het zowel in sport én op school om.


Inlichtingen: reneevanderbijl@gmail.com